Stolen som får stryk, heter Emmaljunga First Class 0+ med base, og er også i salg i Norge. Stolen er i vektklassen fra 0 til 13 kg.

Den farlige svikten er i stolens festesystem. I frontkollisjonstesten løsner den fra basen og slynges fram med stor kraft.

Her er testen i Råd och Rön

Les også: Slik sikrer du barn i bil

- Resultatet er skremmende. Tidligere har vi sett lignende resultater med utenlandske lavprismerker, men ingen svenskbygd stol har vært i nærheten av dette, sier magasinets testkoordinator Ronny Karlsson til SVT Rapport, ifølge Teknikens Värld.

Det er blitt reist spørsmål ved testen fordi frontkollisjonen er gjennomført i 64 km/t, mens det normale har vært 50 km/t.

Råd och Rön mener på sin side at testen ikke er for tøff, fordi de aller fleste stolene klarer seg.

Les også: Hvilket barnesete skal du velge?

Mens de fleste stolene i testen fikk karakterer mellom 6 og 9, fikk Emmaljunga-stolen bare karakter 2.

Testen ble gjennomført i en rigg bestående av et bilkarosseri, og den ble gjentatt flere ganger. Emmaljunga-stolen løsnet hver gang, uansett om basen var festet med Isofiks-festene eller bilens sikkerhetsseler.

Les også: Barnesete får stryk

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!