I forbindelse med bilutstillingen i Tokyo sent i november viser Mitsubishi frem tre nye SUV-er. De er alle på konseptstadiet, noe som betyr at de ikke har fått sin endelig form. Men de hinter om hvilke planer bilprodusenten har for nye modeller.

Den største av modellene med navnet GC-PHEV-3, er neste generasjon stor-SUV fra MItsubishi med permanent firehjulsdrift. Dette kan være en mulig arvtaker etter Mitsubishi Pajero. GC-PHEV-3 er en plug-in hybrid der drivlinjen består av en 3,0-liters, kompressormatet V6-er, samt en mindre motor, batteripakke og åttetrinns girkasse.

Concept XR-PHEV-5 viser ifølge Mitsubishi neste generasjon kompakt-SUV. Dette er også en plug-in hybrid, som er utstyrt med en nedjustert 1,1-liters direkteinnsprøytet, turboladet MIVEC-motor, samt en batteridrevet motor.

Batteriene skal ha langt større kapasitet enn de vi for eksempel finner i nye Outlander Plug-in Hybrid EV som lanseres snart.

Det siste av konseptene går under navnet Concept AR-6. Dette er en kompakt flerbruksbil som skal kombinere SUV-ens fremkommelighet med flerbruksbilens plass og fleksibilitet. Den har også et hybridsystem, men mindre avansert enn de to andre. Hovedkraftkilden er den samme 1,1-liters turbomotoren som i XR-PHEV-5

=

NY PAJERO: Mitsubishi GC-PHEV-3. ILLUSTRASJON: Mitsubishi

Ny SUV fra Suzuki

En kompakt-SUV fra Suzuki kommer til Norge i 2015. Den vil være basert på konseptbil med navnet iV-4, som ble vist frem i Frankfurt i september.

Den plasserer seg i klassen under den nylig ansiktsløftede Grand Vitara.

- Produksjonsmodellen basert på Suzuki iV-4 lanseres i Norge i løpet av første kvartal 2015, sier Lars Havre, markedssjef i RSA Bil som blant annet fører Suzuki.

- Den vil ha 4x4 og høy bakkeklaring, og kommer med både bensin- og dieselmotorer. Den blir å få med automatgir, sier Havre.

=

NY SUV: I 2015 kommer en ny Suzuki-SUV basert på iV-4-konseptet som Suzuki viste frem på bilutstillingen i Frankfurt. Konseptet vises også på Tokyo-utstillingen, sammen med blant annet konseptet Crosshiker, en kompakt crossover. FOTO: Suzuki

Konseptet Subaru Viziv

Konseptet Levorg

Storslipp av Subaru

Subaru viser også flere konseptbiler i Tokyo, blant annet Levorg. Den omtales som en "sports tourer", og foreløpig har Subaru bare vist noen mørke teaserbilder av bilen.

Det vi vet er at den er utstyrt med en splitter ny 1,6-liters boxermotor - en motor som ligger horisontalt i bilen i stedet for vertikalt. Denne motoren har turbo og direkteinnsprøytning.

- Subaru presenterer flere spennende nyheter, men det er for tidlig å si noe om når noen av disse modellene kommer til det norske markedet, uttaler Stian Thrane, informasjonsdirektør i Subaru Norge.

Blant bilene som vises frem er Viziv-konseptet, som også ble vist frem på Frankfurt-utstillingen.

- Denne bilen kommer så vidt vi vet ikke i produksjon, men den viser hva vi kan forvente av fremtidige Subaru modeller i årene som kommer, sier Thrane.

Subaru viser også frem en modell kalt Crossover 7, en syvseter som minner mye om Outback, men med flerbruksbilen fleksibilitet og høyere bakkeklaring.

Image converted using ifftoany=

OUTBACK MED 7 SETER: Subaru Crossover 7. FOTO: Subaru

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!