Slik legger du inn film på 1-2-3

1. Klipp sammen en informativ, kreativ eller morsom film av din bil.

2. Last opp din film til Youtube eller Vimeo.

3. Hent ut URL fra filmen og lim inn denne på samme side som man laster opp bilder i annonseinnleggingen på FINN.

Her er den første bilen til salgs med video lagt inn: www.finn.no/43181404

(Bilen selges av FINN motors produktsjef Henrik Roshauw)

Finn.no sin avdeling for motor ser ifølge seg selv stadig etter nye måter å vise frem biler til salgs på.

Det siste tilskuddet som lanseres i dag, er muligheten til å legge inn video i bilannonser. Tanken er at man ved å legge inn link fra videodelingstjenestene Youtube eller Vimeo kan vise frem bilen som skal selges på en ærligere, penere og mer utfyllende måte.

- Video er langt rikere enn bilder. Ikke bare kan potensielle kjøpere få et bedre og ærligere inntrykk av bilen som selges, men man kan også høre motorlyden, se speedometeret i bevegelse og se hvordan setene slås ned i bilen. Samtidig håper vi selvfølgelig på at brukerne våre er kreative og bruker dette på morsomme måter også, opplyser Henrik Faller, som er PR-rådgiver i Finn.

I den nærmeste tiden vil responsen måles og Finn vil vurdere hvordan brukerne tar i bruk denne nye muligheten. Dersom dette tas i mot på en positiv måte vil det vurderes å rulle ut video på flere markeder som for eksempel MC, båt og campingvogn.

I første omgang rulles dette ut på privatannonser på bil til salgs.

- Mange bilselgere bruker mye tid på å gjøre i stand bilen, ta fine bilder og lage gode og utfyllende tekster for at man skal få vist frem bilen på en positiv måte, og dermed få flest mulig interessenter til å vurdere bilen. Med video tror vi at man kan få et fortrinn som selger, avslutter Faller.

Autodb først

Konkurrenten Autodb.no har også fått en tilsvarende tilbud på plass en stund, men her kan du kun lenke til videoer du har lagt ut på Youtube.

Mazda MX5 2007 bruktbil

OPPLEVELSE: Ved å høre motorlyden, se speedometeret i bevegelse og å se hvordan setene slås ned i bilen, tror Finn.no at det blir lettere å få solgt bruktbilen. FOTO: HM Foto Egil Nordlien

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!