Det er mange av oss med en "litt" over snittet interesse for bil som setter kjøreegenskaper høyt når ny bil skal handles. Følelsen av en bil som responderer akkurat slik man vil er en fryd på en sommertørr landevei - og kan faktisk gjøre veien til jobb mye morsommere hver eneste dag.

Under har vi samlet bilene som har fått toppkarakter i kategorien for kjøreegenskaper. Dette er en kategori som ikke nødvendigvis betyr knivskarpe sportsbilsegenskaper, men som også tar hensyn til ting som trygghet, forutsigbarhet og bilens prestasjoner i pressede situasjoner. Dette gjør denne karakteren til en sammensatt affære, og fører til at det ikke bare er én vei til toppen.

Vi har tidligere gitt dere den veldig eksklusive lista over biler som har fått totalkarakteren seks. For å nå opp der trengs det at bilen totalt sett setter en ny standard for sin klasse. Det samme gjelder for øvrig for kjøreegenskapene, men en bil som kjører bra trenger ikke nødvendigvis få en veldig god totalkarakter. I totalvurderingen spiller nemlig bilens formål en stor rolle. Dermed vil en rendyrket sportsbil ikke bli vektet like tungt på komfortbiten som en luksusbil.

Ett eksempel på dette er Mercedes A180 AMG Sport. Denne fikk toppkarakter for kjøreegenskapene, men på grunn av dårlig plass, relativt høyt forbruk og dårlig komfort fikk den bare totalkarakteren fire.

Ettersom konkurransesituasjonen stadig endrer seg, og bilene blir vurdert ut fra bildet som finnes når de testet, har vi valgt å kun ta med bilene vi har testet det siste året i denne oversikten.

Les også:

Denne bilquizen får du aldri alt rett på

Slik reparerer du bulker billig

Så fort kan du kjøre forbi fotoboksen

Slik kjører du i rundkjøringer

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!