Mean Mower er navnet på beistet som er utviklet av Honda og deres BTCC-partner Team Dynamics. Målet var å bygge en latterlig kjapp gressklipper som fortsatt fungerte som nettopp det.

Og vi kan helt klart si at de har lykkes. Med 109 hester på bare 140 kilo gjør Mean Mover 0-100 på 4 sekunder, og det stopper heller ikke før ved 214 km/t. Det gir den et vekt/effekt-forhold som er nesten på linje med Bugatti Veyron!

Gressklipperen er i utgangspunktet basert på en eksisterende modell, men det er ikke mye som er likt. Under skallet er det en spesialbygget rørramme som sørger for å holde vekten nede, og motoren er en 1000-kubikker fra en Honda VTR Firestorm-sykkel.

Det skulle altså fortsatt være mulig å klippe gress med denne maskinen, og det er det faktisk. Riktignok ikke i 214 km/t, men det er nok like greit. Med klipperbladene snurrende kan du kjøre i 24 km/t. Det er et stykke unna, men er likevel dobbelt så fort som modellen den er basert på. Gressoppsamlingsposen måtte imidlertid kastes ut til fordel for en større bensintank.

For å sikre at man faktisk kan kjøre gressklipperen fort, har den fått et sett med ATV-hjul og spesialutviklet hjuloppheng. De myke dekkene skal sørge for at det også sitter godt på asfalten.

Team Dynamics' teamsjef Pete Crolla karakteriserer prosjektet som "utfordrende". - Det vanskeligste var å beholde utseendet på klipperen og å beholde muligheten til å faktisk klippe gress. Så vidt vi vet har ikke dette blitt gjort før, så det var ikke noen vi kunne lære av, sier han.

Dessverre er ikke dette en gressklipper Honda har planer om å sette i produksjon med det første...

Les også:

Bilene som har fått terningkast seks

Kun tre personer i verden får bygge motoren på denne

Denne bilquizen får du aldri alt rett på

=

BENSINTANK: Det som ser ut som en gressoppsamlingspose bakerst er egentlig en bensintank. © FOTO: Honda

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!