Dersom du har drømt om å eie en Fiat 500, men ikke har funnet den praktisk nok, kan muligens 500L Living være løsningen. Den er grovt sett en forlenget 500 med flerbruksbilens kvaliteter. Kanskje ikke like stilig som utgangspunktet, men desto mer praktisk.

Den kan fås med syv seter. Og med en lengde på 4,35 meter, blir Living-versjonen den mest kompakte flerbruksbilen i sitt segment, ifølge Fiat. Uten de to bakerste setene er bagasjeplassen på 638 liter.

500L Living er ikke tilgjengelig i Norge ennå, men det er den kortere 500L. Den kan ikke fås med syv seter, men skal ha hele 22 oppbevaringsrom og kjørefølelsen til en SUV.

Prisen starter på 219 000 kroner. Da kommer den med Fiats prisbelønte Twinair bensinmotor med 105. Motoren benytter turboteknologi.

Vil man sette en spiss på det hele kan bilen fås med kaffemaskin fra Lavazza, som plasseres mellom setene. Den fungerer kun når bilen er stanset, og det er kun snakk om små doser espresso.

Espressomaskinen fungerer på samme vis som en espressokanne ved at kaldt vann kokes i det nedre kammeret i kannen og deretter presses opp gjennom filteret til kannens øvre del.

Fiat 500 finnes nå i mange varianter, og det stopper ikke med 500L Living. Fiat 500L Trekking kommer også. Det er en 500L med høyere bakkeklaring og litt SUV-pynt. I tillegg er det også ventet at Fiat innen utgangen av året skal lansere SUV-en 500X.

=

LARGE: Fiat 500 L Living er en flerbruksvariant av ikoniske Fiat 500. Foto: Fiat

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!