=

MØTES? Forslag til date er klar. FOTO: Mini

Den siste versjonen av Minis "Connected App" går et skritt videre. "Connect Us" lar deg nemlig spore opp kjæresteemner blant andre Mini-eiere.

Og det beste er at systemet ikke bare gjør bruk av de vanlige nettdatingopplysningene om hva du liker av musikk, fritidsaktiviteter og slike ting. Det baserer seg mye på kjørestilen din!

For hvem vil ikke ha en kjæreste som har interesse for samme type bilmodell, og dertil har tilsvarende (entusiastiske) kjørestil?

"Connect Us" måler bruk av ratt, gasspedal og brems. Hvor hardt gasses det? Hvilken bremsestrategi benyttes? Hvordan tas svingene?

"Driving Analyzer Function" analyserer dette, og kobler bare to opp mot hverandre hvis den leser at begge har tilsvarende kjørestil. For to som kjører samme bilmodell på samme måte, har kanskje store sjanser for også å være sjelevenner?

Men er det ikke noe som skurrer her?

Jo da. For mens Mini Connected er virkelig nok, er kjæreste-appen bare tull. Det hele er en aprilsnarr, signert Mini. Men teknologien til dette systemet finnes jo. Så hvem vet - kanskje det som var en spøk i går blir alvor i morgen?

For øvrig finnes det utallige nyttige og mindre nyttige apper for bilbruk. I den første kategorien kommer blant andre navigasjonsappene, som ofte er bedre enn vanlig bil-GPS.

=bilapp, aprilsnarr, Mini

TAMPEN BRENNER: Kjæreste-emne 2 kilometer unna. FOTO: Mini

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!