For mange betyr sommeren bilferie. Enten turen går til svigermor på den andre kanten av landet, eller til sydspissen av Europa, er det viktig med det rette utstyret.

Rett bil kan spare deg for mye penger på flere måter. Å velge en bil med lavt fremtidig verditap er det viktigste, men for en feriebil er det også viktig at den ikke bruker for mye drivstoff.

Skibokser brukes ofte som ekstra lasteplass på sommeren, men de store boksene øker drivstofforbruket. Dette gjelder spesielt når hastighetene blir høye - som de gjerne blir nedover i Europa. Derfor gjelder det å velge en bil som har nok plass i utgangspunktet.

Det er heller ikke en vedtatt sannhet at bilene med store motorer bruker mer drivstoff. Hvis bilferien innebærer mye kjøring i bratte bakker, som for eksempel i Alpene, vil en sterk bil ofte komme bedre ut enn en motorsvak modell.

Når vi har valgt ut de beste feriebilene, er komfort og plass vurdert som det aller viktigste. Nedenfor finner du biler som strekker seg fra rundt 200.000 kroner og opp til over millionen. Det bør være noe for de fleste, med andre ord.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!