Strengt tatt er dette bilder av BMW Concept M5 - en bil som vil bli vist frem under bilutstillingen i Shanghai denne måneden og i Frankfurt til høsten. Men det er en allmenn oppfatning av at konseptbilen nærmest er 100 prosent identisk med det som blir femte generasjon M5, og som skal på markedet i 2012.

BMW hadde ikke planer om å vise disse bildene riktig ennå, men som kjent lekker nettet som en sil. Og da bilder av bilen likevel begynte å sive ut her og der, valgte tyskerne å legge ut bildene selv, på pressesidene.

Vi gjetter på 580 hester

Vi vet at forrige generasjons V10 nå er skiftet ut med en 4,4-liters V8 med twinturbo - den samme du finner i X5 M og X6 M. Hvilke ytelser motoren får i M5 har ikke BMW sagt noe om, men mange gjetter på at effekten vil ligge på rundt 580 hk.

Mens M-SUV-ene har en sekstrinns automatkasse, vil M5 få en syvtrinns dobbeltkløtsjet manuell girkasse, som sender kreftene til bakhjulene.

Lavere utslipp

Også i superbilklassen tales det nå høyt om miljø, og BMW hevder at nye M5 vil ha 25 prosent lavere forbruk - og ditto utslipp av CO2 - enn forrige generasjon. Det skulle bli ca. 258 g CO2 pr. km.

Dekkdimensjonen på M5 Concept er 265/35 ZR 20 foran og 295/30 ZR 20 bak, men det er ikke sikkert at denne dimensjonen vil befinne seg på gateversjonen.

Les også:

Alle våre BMW-tester

BMW M5 signert Lumma

Test av BMW M3 Cabriolet

Faker hun orgasme?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!