The Stig Opaker Gård 2011 Top Gear Live=

KASTET GLANS: Rachel Nordtømme, Vendela Kirsebom og Ailo Gaup fikk hver sin tur med The Stig. Alle synes det var en kjempeopplevelse. © Foto: Petter Handeland

160 km/t og over 9000 omdreininger i minuttet. V-åtteren freser som en villkatt noen få centimeter bak ryggen min.

Svingen i enden av strekka er farlig nær. Et kjapt pump på bremsen - med venstrebeinet så klart - setter bilen i klin motsatt retning enn svingen. Jeg er sikker på at både The Stig og jeg skal ende våre dager, og at tre millioners-Ferrarien ender i stålpressa hos nærmeste vrakhandler.

Del

Litt mer umenneskelig jobbing med gass og brems, samt noen kontrollerte rattutslag, og vi sklir herlig sidelengs gjennom langsvingen med fullt hjulspinn i tredje gir. The Stig har full kontroll!

Jeg må bare nyte det som skjer - hvor mange får muligheten til å sitte på med The Stig i en Ferrari 458 Italia? Og det på et jorde i stakkars lille Norge! Ikke mange.

Tre sinnssyke runder senere strekker jeg fram hånda og takker pent for turen. Et fast håndgrep er alt jeg får i retur - The Stig er stille som en dau sild.

The Stig Opaker Gård 2011 Top Gear Live=

HARDKJØR: Selv om det var glatt, kjørte The Stig som han pleier. Fort! Her er det Rachel Nordtømme som får kjørt seg.

The Stig Opaker Gård 2011 Top Gear Live=

SENKVELD: Harald Rønneberg fra Senkveld fikk også kjørt seg. Se hvordan det gikk på TV2 kl. 22:15.

Top Gear Live

Verdens mest omtalte sjåfør er på norgesvisitt for å promotere Top Gear Live, showet som går av stabelen i Oslo Spektrum 24.-27. mars. Tidligere supermodell Vendela Kirsebom, motorsykkelgærning Ailo Gaup og Rachel Nordtømme, dama til Northug, er på plass for å kaste celeber glans.

Gale Harald Rønneberg også. Du ser det på TV2 i kveld.

Co-brandingen av Vi Menn Bil og Top Gear er ene og alene grunnen til at undertegnede får være med, og det som eneste norske medie utenom "Senkveld".

For en biljournalist med totalt dilla på bil, er det utrolig gøy å se hvordan i utgangspunktet lite bilinteresserte folk elsker opplevelsen. Rachel og Vendela gliser fra øre til øre, og Gaup er enda mer hyper enn han er til vanlig. Undertegnede er ikke mye dårligere. For en dag på jobb!

Se også: Prøvekjørt: Ferrari 458 Italia - Italias kuleste bil

The Stig Opaker Gård 2011 Top Gear Live=

GROM REDSKAP: Ferrari 458 Italia er en blant verdens råeste sportsbiler. 570 hester sparker bilen fra 0-100 km/t på elleville 3,4 sekunder.

The Stig Opaker Gård 2011 Top Gear Live=

VILL FART: The Stig hadde full kontroll over Ferrarien til enhver tid, men han endte i snøfonna senere på dagen i en Rolls Royce. © Foto: Petter Handeland

Kjøtt og blod

Spekulasjonene om hvem som skjuler seg inni den hvite kjøredressen og hjelmen er mange. Etter mine ti minutter i enerom med "spøkelset", vil jeg tippe at det er en mann.

Visiret i hjelmen er nemlig ikke helt svart. Ikke helt tett. Den lyse snøen på utsiden gjør at konturene av et ansikt kommer til syne - et ansikt jeg aldri kommer til å glemme.

Ansikt og ansikt, det er vel å dra den litt langt. Midt på nesa og opp til rett over øyenbrynene skimtes der inne en mann mellom 30 og 40 år. Om jeg skal tippe. Sjansen er stor for at jeg tar feil, men at The Stig er av kjøtt og blod, det er helt sikkert. Ingen høyteknologisk robot.

Les også:

Nå kommer Top Gear på norsk

Top Gear setter Beitostølen på hodet

The Stig Opaker Gård 2011 Top Gear Live=

MANN OG MASKIN: The Stig skuer ut over banen på jordet på Opaker gård, mens de 570 hestene i Ferrarien varmer opp.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!