Norges Varemesse på Lillestrøm åpner dørene for publikum fredag klokken 11.00, og stenger dem igjen søndag klokken 17.00.

Mellom disse ytterpunktene håper arrangøren at minst 20.000 besøkende skal finne veien innom et aldri så lite bilmekka for den med sans for firehjulinger. Eller for motorsykler, for den saks skyld. Messen er nemlig bygget opp på fem pillarer: motorsport, gatebil, MC, amcar og lastebiler.

Helgen blir en unik mulighet til å se unike byggverk. Her har du noen av dem:

Porsche GTI

Svenske Robin Johanssons selvbygde Porsche GTI er basert på en Boxster, men bare gulv, torpedovegg og ruter er beholdt. En ekstrem rørramme-racer med glassfiberkarosseri.

Robin Jonassons Porsche Boxster GT1 projekt=

Robin Jonassons Porsche Boxster GT1 projekt © Joachim Cruus

AC Cobra V12

Magnus Jinstrand er en kar som ikke slumser i vei med bolter og bjelker. Hans selvbygde AC Cobra, med V12'er fra Mercedes-Benz, kommer til å samle beundrere i hopetall. Her snakker vi om kreativt detaljarbeid i bilbyggernes elitedivisjon.

Magnus Jinstrands AC Cobra.=

Magnus Jinstrands AC Cobra. © Mattias Larsson

Chevrolet Bel Air

Svenske Daniel Karlsson vant tittelen "Sveriges peneste bil" med sin Chevrolet Bel Air -55, under bilshowet "Wheel & Wings". Corvette-motor og kreative løsninger i klassisk innpakning, er stikkordene for denne bilen.

Chevrolet Bel Air.=

Chevrolet Bel Air. © Magnus Karlsson

Flower Bike

Denne må være noe av det snodigste som er laget på to hjul. Mannen bak er svensk og heter Börje Hurtig, og sykkelen - som ble bygget i 2009 - flørter med hippietiden. Et kunstverk du må få med deg!

Flower Power-inspirert MC.=

Flower Power-inspirert MC. © Joachim Cruus

Dodge Shadow 1946

Trønderen Einar Valsjø er for mange Midt-Norges "lakkeringskonge", og nyter stor respekt for sine rullende kunstverk. Hans Dodge Shadow 1946 er garantert en av Oslo Motor Shows råeste biler. Du kan lese alt om denne bilen i neste utgave av Amcar.

Einar Valsjøs Dodge Shadow 1946.=

Einar Valsjøs Dodge Shadow 1946. © Arild Dyrkorn, Amcar

Vi Menn Bil har egen stand på Oslo Motor Show. Du kan lese om den, samt finne generelle opplysninger som åpningstider etc., om du følger lenken til Svein-Erik Holes blogg.Les også:

Damer på bilutstilling

De feteste muskelbilene

En Ferrari tar fyr

Test av oppvaskmaskiner

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!