vath 55 amg=

Og innimellom har den både vært solid arbeidsbil for håndtverkere - og vise-seg-fram-bil for amerikanske rappere. © emercedesbenz.com

Geländewagen har vært på markedet siden slutten av 70-tallet og har opplevd litt av en karriere: Alt fra nyttig militærkjøretøy - til å være det hotteste du kunne kjøre rundt i hvis du var nyrik børsjapp på slutten av 80-tallet.

Pimpet og senket og trimmet

Her er den foreløpig siste inkarnasjonen av Mercedes-Benz Geländewagen: Nemlig Väth G55 AMG.

Det er det tyske tuningfirmaet Väth som har gått lettere amok her - og laget en bil som scorer svært høyt på harry-SUV-parametrene.

G 55 AMG er ikke akkurat puslete greier i utgangspunktet og når Väth er ferdig, yter bilen hele 680 hk og har mer dreiemoment enn et gjennomsnittlig godstog.

Terrengkjøring bør du sannsynligvis holde deg laaangt unna. Väth har nemlig senket bilen og dessuten satt på 22-tommere med høy blingfaktor.

Denne Geländewagenen skal gjøre tjeneste for de kongelige

Imponerende toppfart på 265 km/t

Her er det også sportsdempere og digre bremser - noe som kan komme godt med. Nå har nemlig bilen med design som en murstein toppfart på ganske imponerende 265 km/t.

Väth har dratt til med diverse styling og LED-lys - alt innpakket i en streng sort/hvitt-kombinasjon. Og resultatet er mildt sagt ruvende.

Les mer om Geländewagen i Brooms nybilguide her

Du kommer til å skille deg ut, ja

Innvendig er mye karbon, i kombinasjon med skinn og spesielt ratt i alcantara.

Fikk du lyst på den? Da er det i alle fall ingen tvil om at du kommer til å skille deg ut i nabolaget. Bedre kandidat til tittelen "verdens mest harry SUV" er det lenge siden vi har sett.

Her er en penere og mindre Mercedes-SUV

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!