VIKEPLIKT? Oi oi oi der du i rød bil.

VIKEPLIKT? Oi oi oi der du i rød bil. © Haakon Førde

=

Jada - venstre hånd øverst på rattet og høyre på håndbrekket. © Petter Handeland

Det enkle er ikke bare det beste, det er ofte det viktigste også.

I løpet av et liv som bilist lærer man seg mye - også uvaner - samtidig som tiden siden man lærte de grunnleggende kjøreferdighetene bare blir lenger og lenger borte.

Sittestilling og rundkjøringer

I den første videoen du finner her, viser vi deg for eksempel hvor langt du skal sitte fra rattet, hvordan ryggvinkelen bør være og hvordan du skal holde rattet .

Det kan høres banalt ut, men kan være avgjørende både for å unngå ulykker - og å redusere skadegraden dersom ulykke først inntreffer. Sitter du riktig i dag? Selv biljournalister krangler om dette.

Neste video viser deg rett og galt i rundkjøringer - vi tipper det fortsatt er mange som gjerne vil dele sine oppfatninger om akkurat dette temaet.

Forbikjøring, lukeparkering - og rygging med henger

Dette er to hverdagslige handlinger - men de krever både konsentrasjon og timing. Spesielt tipsene om lukeparkering er noe man gjerne kan ha glede av å friske opp.

Å rygge med tilhenger er kanskje ikke noe man gjør så ofte. Desto smartere er det å ha tenkt litt over hvordan man løser oppgaven når man neste ganger står der. For eksempel med en leietilhenger og flyttelass i en blindgate.

Bilkjøring er faktisk moro

Ja. For vi glemmer ikke at det faktisk er mulig å ha det moro med bil . Lovlig og sikkert.

Kos deg med Andreas Handelands opplevelse med Audi R8 V10 på Ascari - ikke minst lyden. Den er verdt sekser-karakteren alene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!