Tata er blant verdens største stålprodusenter i tillegg til at de er å regne som en stor aktør i bilbransjen. De lager hovedsaklig billige biler for det Indiske markedet, og én av disse, en kompaktbil med plass til fire, blir sendt til Norge for ombygging. Modellen heter Vista og selskapet Miljøbil Grenland konverterer den til elbil.

India har valgt Norge som testbase for elbilprosjektet, og Miljøbil Grenland (foreløpig med 30 ansatte) er samarbeidspartner.

Konverteringen

Uten motor, girkasse og bensintank ankommer bilene fabrikken i Porsgrunn. Etter å ha flyttet ratt og pedaler over på "riktig" side, samt montert elmotor og egenproduserte batterier, er bilen klar for miljøbevisste billister i Norge (og senere også i Danmark).

Med dagens batterier loves en rekkevidde på 15-20 mil. Denne vil øke så snart batteriteknologien moderniseres. Miljøbil Grenland spesiallager også ladestasjoner til bilene. Prisen blir rundt 275.000, og produksjonen starter senere i år.

- Vi starter produksjonen til sommeren, og vi vet at etterspørselen er stor, sier markedssjef Harald Meland i Miljøbil Grenland.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!