MertoBuddy erstatter Buddyen, og spesifikasjonene er nogenlunde de samme. Nye batterier av typen NikkelMetalHydrid sørger for litt mer kraft enn de gamle blybatteriene, og gir en maksimal rekkevidde på 12 mil (mot blybatterienes 8 mil).

Denne rekkevidden er kun teoretisk, og avhenger av følgende: Utvendig temperatur, kjøreforhold, batteriets livvsyklus og din egen høyrefot. Bremsesystemet regenererer bremseenergien og tilfører denne til batteriet.

Alt har sin pris

I forhold til forgjengeren blir seter, nakkestøtter, sikkerhetsbelter, (LED-)lykter, speil og defrostanlegg forbedret. De nye batteriene har 50 prosent lengre rekkevidde, 10 år/100.000 km garanti og takler kulde langt bedre enn blybatteriene. Prisen vil ligge på rundt 210.000 kroner, hvilket er hele 70.000 mer enn utgående modell. Dette skyldes batteriene alene, men forsvares med økt rekkevidde og levetid.

Elbil Norge ekspanderer produksjonen og salget til en rekke europeiske land i år, og de regner med å selge ca 500 biler totalt. MetroBuddy har en toppfart på 80 km/t, har plass til tre og tilbys i tre utstyrsversjoner. Den kan bestilles nå.

ENTRER MARKEDET: Med denne modellen regner Elbil Norge med å ekspandere til Europa og selge 500 biler årlig.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!