Blant de viktigste nybilkonseptene i Detroit denne uken er Toyota Prius' lillebror FT-CH. Dette blir en bil som er minst like miljøvennlig som Prius, men som er mer anvennelig på grunn av størrelsen.

PHV og BEV er in

Det er bare å venne seg til det. PHV står for Plug-in Hybrid Vehicle og BEV betyr Battery Electric Vehicle. Hybrider har kommet for å bli, og i USA er det marked for å lansere en hel familie av Prius-modeller.

Den første heter foreløpig FT-CH (Fututre Toyota Compact Hybrid) og skal lanseres i 2012.

Pri(m)us motor

Dette konseptet er en forsmak på hvordan den vil se ut. Basert på storebror Prius og ønsker fra Toyotakunder og -forhandlere, har den plassforholdene til en bil i Golf-klassen, videreutviklet hybriddrivverk og vil dermed briljere i bytrafikken.

-Prius-brandet er sterkt nok til å kunne fostre en hel familie med miljøbiler, sier Toyotas salgssjef Jim Lentz. I 2015 kommer det også en FCHV; altså en (Hydrogen) Fuel Cell Hybrid Vehicle på markedet, som slipper ut vanndamp istedet for skitten eksos.

Som skapt for bykjøring

En superkompakt elbil (BEV) ble også vist på NAIAS (North American International Auto Show) under navnet FT-EV II. Denne lille tassen er på størrelse med dagens iQ, og rommer til nød fire personer. Hovedsaklig ment som bybil, som skal ta kunder fra blant andre Think og Buddy.

SÅPESTYKKE: Bilens glatte form rundes av uten dikkedarer. Lyktene er integrert langs bakvinduets ytterkant. © Guy Spangenberg/Spangenbergphotography

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!