I hvert fall når det gjelder denne herlige konseptbilen Beachcomber som vises på Detroit-messen når den åpner neste mandag.

Det fine med konseptbiler er at man langt på vei kan frigjøre seg fra alle praktiske begrensninger vanlige produksjonsbiler setter.

Looking for a beach?

Med årets Mini Beachcomber Concept er fokuset gjennomført plassert på gleden ved å bruke bil - først og fremst i en solvarm fritidssetting.

Konseptbilen er passe høy, og har digre hjulbuer og grove dekk - kombinert med fravær av dører og tak. Assosiasjonen går til Mini Moke fra 60-tallet, men på stereoider.

Når den nye crossover-Minien kommer til høsten, er den nok kraftig neddempet.

Mini-følelsen er sikret

Til gjengjeld kommer den med både fire seter, fire dører og trekk på alle fire.

Konseptbilen Beachcomber gir dessuten en rekke hint om hva slags bil det blir, ikke minst at Mini satser på gjennomført kvalitet i både chassis og drivverk.

Og dermed kan det være duket for den unike Mini-følelsen også til norsk hytteveibruk.

Motoralternativer er ikke offentliggjort ennå. Men dagens kraftkilder, 1,6 både med og uten turbo, er alternativer som gjør en god jobb.

Her er alle Klikks Mini-tester

MINI Beachcomber Concept (12/2009)=

KLIMARACER: Ikke akkurat standard norsk hyttevei, men du skjønner pointet. © Produsentbil

Les hele saken

Se flere saker fra: Årets biler fra A til Å

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!