På internett finnes det aller, aller meste. Ting du vil vite, ting du absolutt ikke vil vite, nyttige ting og helt ubrukelig kunnskap. Hvis vi skal være helt ærlige, må nok Internet Movie Car Database klassifiseres som det siste. Det betyr derimot ikke at det ikke er kult!

Her finner du tilnærmet alle biler fra alle filmer og TV-serier verden over. I skrivende stund har de 244 111 biler i databasen sin - fordelt på hele 15 823 forskjellige filmer og TV-programmer.

Du tror kanskje at dette kun gjelder amerikansker biler i Hollywood-produksjoner? Da tar du i så fall fryktelig feil. Bilene fra blant annet de norske storfilmene Max Manus og Fritt Vilt er alle behørig registrert.

Vi har kåret Norges beste biler. Se hvilke som vant her.

Rollebeskrivelse

Alle bilene blir klassifisert etter hva slags rolle de har på skjermen. Disse spenner fra biler som kun blir sett i en alternativ slutt til biler, via biler som er parkert i bakgrunnen, til de tilfellene hvor fremkomstmiddelet er en viktig del av filmen. Eksempler på sistnevnte er blant annet Dodge Chargeren fra "Dukes of Hazzard" og Miniene som blir brukt i "The Italian Job".

Du kan velge mellom å søke etter en spesiell film for å se hvilke biler som har vært med i den, eller å finne ut hvilke opptredener en spesiell bilmodell har gjort.

Bidra til fellesskapet

Den eneste registrerte opptredenen til Norges spede forsøk på bilproduksjon på 50-tallet, Troll, er fra episode nummer 1293 av "Norge Rundt".

Dersom du har ekstremt god peiling på bil, kan du ta fatt på oppgaven med å identifisere noen av de 7661 ukjente bilene. Her er det ikke snakk om å kjenne igjen en Volkswagen Golf, men heller obskure bilmodeller, både store og små, fra fordums tider.

Det er ikke bare vanlige personbiler som identifiseres. Også lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorsykler blir behørig merket og identifisert.

Les også:

Slik er BMWs store nyhet

Fire supre bruktkjøp

Pirelli-kalenderen er klar

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!