20. og 21. november blir det fest for alle motorsportsfan. Nyskapningen Solberg Extreme Motor Show avholdes da på gedigne Telenor Arena på Fornebu ved Oslo.

Brødrene Solberg, i samarbeid med Gatebil-general (og Henning Solbergs manager) Leif Nielsen står bak arrangementet, som er ment å bli årvisst.

- Leif hadde idéen om å bruke Telenor Arena, men Petter og jeg har snakket om et slikt arrangement i årevis, forteller Henning Solberg til klikk.no.

Showet vi vil bli bygget opp av uhøytidelige fartskonkurranser i rallybiler, rallycrossbiler og andre aksellerasjonsglade ting på fire hjul. Hele Telenor Arena blir asfaltert, og det vil bli hopp og gyroeffekter og høy underholdsningsfaktor.

Bli Petter Solberg

=

Bilsportskjendisene står i kø for å være med, og publikum kan regne med å møte internasjonale profiler som VM-leder Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala (kolleger av Henning i Ford M-sport), den dobbelte verdensmesteren Marcus Grønholm, den firedobbelte verdensmesteren Tommi Mäkinen og den italienske showmannen Gigi Galli.

Norges kommende rallystjerner, som Mads Østberg, Eyvind Brynildsen og Andreas Mikkelsen, kommer også. Dessuten jobbes det for å få med Kimi Räikkönen i Arne Fredlys Ferrari F1-bil (kjørt av Michael Schumacher i 2005-sesongen).

Rallycrossgutta, med de ferske europamesterene Sverre Isachsen og Mats Lysen i spissen, er selvsagt på plass. Også nostalgien pleies, gjennom møter med blant andre den finske rallylegenden Markku Alen.

Ekstrem bilkjøring

Brødrene Henning og Petter Solberg har fått med seg _gamlefar_ Martin Schanche til et revansjeoppgjør mot en av sine gamle erkefiender, PI Walfridsson - for øvrig også Petters svigerfar!=

Brødrene Henning og Petter Solberg har fått med seg _gamlefar_ Martin Schanche til et revansjeoppgjør mot en av sine gamle erkefiender, PI Walfridsson - for øvrig også Petters svigerfar! © Svardal, Geir

I tillegg kan den litt eldre fansen glede seg til et "endelig oppgjør" mellom Per Inge "PI" Walfridsson og Martin Schanche. De to var bitre rivaler rundt 1980, da "PI" kjørte for den såkalte "firerbanden" i Volvo, og "Mr. Rallycross" mente at de samarbeidet for å ødelegge løpene for ham.

Men også publikum blir involvert. Ikke bare tider avgjør vinnerne i de forskjellige klassene, men også hvem publikum kårer til de beste showfolkene. Det loves videre gode muligheter til å få autografer.

Fredag blir en lukket dag med inviterte barn - blant annet fra enkelte barnehager og skoler, kreftsyke barn og barn fra Sunnaas sykehus. Lørdag blir det åpent for alle, med billettpriser arrangøren lover skal være høyst overkommelige for en familie.

Da blir også en heldig blant publikum - og arrangøren håper på at samtlige 15 000 plasser blir solgt - plukket ut til å få prøvekjøre Petter Solbergs Xsara WRC rallybil, med verdensmesteren fra 2003 i kartleserstolen!

Billettpriser og salg vil etter hvert foregå på nettportalen Bilnorge.no.

=

© Svardal, Geir

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!