Bilprodusentene bruker stadig større ressurser på teknologi som skal oppdage om føreren er søvnig. Eller vekke en uoppmerksom sjåfør som er i ferd med å skjene ut av vegbanen.

- Men, som svenske Sigurd Melin sier til Sveriges Televison, hittil har ingen tenkt særlig på hva bilistene skal gjøre når de oppdager at de er søvnige.

Hver tredje nordmann sover naken

Stopp og sov, ja. Men hvor?

Tenkt har imidlertid Melin, og han har allerede sikret seg midler fra det svenske vegvesenets "Skyltfond" for å utrede ideen sin:

Enkle, betalingskortbaserte "sovegarasjer" strategisk utplassert lang landeveiene.

Du betaler for en gitt tid, kjører inn og slukker lyset (om du vil), sover litt. Og så kan du kjøre videre.

Fordelene er åpenbare. Du får et mørkt og stille rom. Det gir garantert bedre kvalitet på søvnen, samtidig som du antagelig føler deg tryggere enn å stå parkert i veikanten. Raskt, effektivt og trafikksikkert.

Stopp og sov (Vegvesenet)

Video fra Svensk Televison (Svt)

Utvidet bruksområde

Melin har altså fått penger til å utrede konseptet, og en studie skal være klar til neste høst.

Det Melin nok bør utrede i sin studie, er selvsagt også hvilke andre aktiviteter enn soving bilister kan tenkes å ønske seg på 15 minutter i mørket.

Her er noen forslag fra Klikk-universet:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!