De aller fleste har hørt om, eller bedrevet, den noe ondskapsfulle "leken" kuvelting. Det går rett og slett ut på å dytte sovende kuer så de lander på siden.

I urbane strøk, som for eksempel Amsterdam sentrum, finnes det få kuer, og det er dermed umulig å gjøre dette på vei hjem fra en fuktig barrunde. Det betyr ikke at Amsterdam-beboerne ikke har klart å finne en erstatning for kua - nemlig Smart Fortwo. Den er omtrent like tung som en litt overfôret ku, og når den står parkert med fronten eller hekken inn mot en av byens mange kanaler virker det tydeligvis fristende å tippe den ned i vannet.

Politiet vet ikke hvem som bedriver hærverket, men de mistenker at dette har blitt en trend, og at det dermed er flere personer som gjør dette. De vil ikke gå ut med mer informasjon på grunn av frykten for at flere vil finne på å kaste seg på trenden. Dermed vet vi ikke hvor mange biler dette har skjedd med, men en ansatt hos en Smart-forhandler i Amsterdam sier at de har sett druknede biler flere ganger.

Ler mer og se bilder blant annet hos De Telegraaf .

Les også:

Høstens bilnyheter

De ti tregeste bilene

Se rekordforsøket hvor 13 mennesker fikk plass i den lille bilen

In this photo taken on April 17, 2009, a canal boat with tourists is reflected in a mirror on Singel canal in Amsterdam, Netherlands. The inner city of the Dutch capital is a compact warren of heritage buildings, of museums both grand and odd, of hidden gardens and outdoor markets, all within easy reach by any mode of transport except the unwelcome car. No longer the bargain city of Europe, Amsterdam is still a city of wonders that can be had for a discount, and sometimes for free. (AP Photo/Peter Dejong)=

PÅ BUNNEN: Dersom du ikke finner igjen Smarten du parkerte langs kanalen i Amsterdam, kan det være en idé å sjekke på bunnen. © Foto: Scanpix

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!