Indianapolis 500 champion Helio Castroneves, of Brazil, poses with the Borg-Warner Trophy during the traditional winner's photo session at the Indianapolis Motor Speedway in Indianapolis, Monday, May 25, 2009. Castroneves won his third Indianapolis 500 Sunday. (AP Photo/Michael Conroy)=

Indianapolis 500 champion Helio Castroneves, of Brazil, poses with the Borg-Warner Trophy during the traditional winner's photo session at the Indianapolis Motor Speedway in Indianapolis, Monday, May 25, 2009. Castroneves won his third Indianapolis 500 Sunday. (AP Photo/Michael Conroy) © Michael Conroy

IndyCar-runden Indianapolis 500 er verdens største idrettsarrangement med mer enn 400 000 tilskuere på plass, og en av grunnene til det store publikumsoppmøtet er all dramatikken.

Bilene kjører rundt den fire kilometer lange ovalbanen med en snitthastighet på over 350 km/t, og da blir det ofte sammenstøt mellom bilene. Ovalbaneracing i IndyCar er kanskje den farligste motorsporten i dag, og også søndagens Indianapolis 500 inneholdt sin del av dramatikk.

Verst var det da de to brasilianske førerne Vitor Meira og Raphael Matos krasjet. Meiras bil gikk opp på to hjul og fulgte betongveggen i flere hundre meter. Heldigivs overlevde Meira, men han ble så skadet at han trolig er ute resten av sesongen.

Se video av krasjet her:

Eventyrhistorie

Brasilianerne var i søkelyset under årets Indianapolis 500, for også vinneren var fra Brasil. Helio Castroneves vant sin tredje seier i dette storløpet, men aldri har han vært så glad som i år.

Historien om Castroneves er nemlig en liten eventyrhistorie. For etter å ha vunnet mange løp i IndyCar ble han virkelig superkjendis i USA da for et par år siden vant TV-programmet "Dancing with the stars" (USAs svar på "Skal vi danse"), men idyllen sprakk i vinter.

Brasilianeren ble tiltalt for skatteunndragelse på flere millioner dollar, og da årets IndyCar-sesong startet var ikke Castroneves med på grunn av rettsakene i Miami. Men Castroneves ble frikjent, og reiste rett fra rettsaken til årets andre løp i Long Beach.

Hans teamsjef, Roger Penske, har nemlig hele tiden vært klar på at Castroneves skulle få kjøre hvis han ble frikjent. Og ikke bare ble han frikjent, men han vant også årets største løp.

Stygge krasj

Helio Castroneves har også hatt sin andel av stygge krasj, men få har opplevd en så dramatisk ulykke i IndyCar som Kenny Bräck. Svensken krasjet i Texas i 2005, men overlevde mirakuløst ulykken.

Se den her:

Heldig var også Dario Franchitti da bilen fløy til verst i et løp i 2007. Skotten, som er gift med Hollywood-skuespilleren Ashley Judd, ble etter denne episoden så skremt at han begynte med NASCAR, men nå har han tydeligvis glemt ulykken ettersom han gjorde comeback i IndyCar i år.

Se krasjet her:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!