Den flygende bilen 17-09=

PRØVETUR: Her flyr ""luftens nye folkevogn boble"", Terrafugia, sammen med et følgefly av mer tradisjonell modell. Prøveturene blir stadig lenger. © Terrafugia

5. mars klokken ti over halv åtte om morgenen kjørte bilen nedover en flystripe i Plattsburgh i den amerikanske delstaten New York, follet ut vingene - og lettet med full gass.

Det ble ikke lange flyturen:

Prototypen fløy i 37 sekunder før den landet grasiøst et stykke lenger nede på flystripen.

Stadig lenger flyvninger

Manøveren ble gjentatt flere ganger i løpet av de neste to døgnene. I tiden som kommer skal flyturene bli stadig lengre og en rekke manøvrer skal prøves ut.

Den flygende bilen 17-09=

SOM EN HELT VANLIG BIL: Terrafugia på depot-stopp på den lokale bensinstasjonen. © Terrafugia

Trenger ikke leiebil lenger

Med en flybil trenger du ikke leiebil på flyplassen - de fleste av de 5000 flyplassene i USA har ikke bilutleie. Men her har du jo både bil og fly i en og samme doning. Bare husk å trykke på knappen som folder sammen vingene når du kjører på en vei.

100 hk gir 180 km/t i lufta

Raskest går Terrafugiaen som fly: Motoren på 100 hestekrefter gir en hastighet på over 180 kilometer i timen. Bensintanken rekker til 72 mils flyging.

=

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!