I skrivende stund ligger det en brukt 2001-modell Toyota Rav4 EV til salg på eBay. Ønsket pris er 35 000 dollar, altså rundt 240 000 kroner. Riktignok må du legge til kostnadene ved å skipe den hjem til gamle Norge, for bilen befinner seg i Texas. Antagelig må du også regne med å få bygget om støpselet.

Se vår Toyota Rav4-test her .

150 km rekkevidde

Til gjengjeld er det så vidt vi vet begrenset med ekstra avgifter på en el-bil, selv om vi sant å si ikke har sjekket tollsatsene. Og da er det kanskje verdt bryet - når "full tank" og rundt 150 km rekkevidde koster deg fint lite mer enn rundt 8 timer i stikkontakten.

Bilen har 49 000 miles på telleren, altså rundt 80 000 km bak seg, og i klimaet den er kjørt i burde ikke salt- og rustskader være noe problem.

elektrisk rav4 ebay=

ELEKTRISK: Rav4 til salgs på eBay nå. © eBay

67 vedlikeholdsfrie hester

El-motoren på 50 kW tilsvarer rundt 67 vanlige hestekrefter, og skal være av vedlikeholdsfri type. Levetiden på batteripakken av type nikkel-metall-hydrid er derfor kanskje det viktigste spørsmålet for økonomien i prosjektet.

Se gjerne denne rapporten som ligger på Wikipedia om levetiden som er oppnådd på slike batteripakker.

Dette er dessuten, i følge selger, en 100 prosent original Toyota. Rav4 EV (Electric Vehicle) var i salg/leasing i California fra 1997 til 2003. Riktignok kun i begrenset antall.

Stoppet i 2003

Årsaken var et behov for å tilfredsstille de lokale myndighetenes svært strenge krav om et visst innslag nullutslippskjøretøy i hver produsents bilpark i denne perioden. Da kravet ble lempet på i 2003, stoppet også salget umiddelbart.

Sjekk annonsen her - i skrivende stund gjenstår 8 timer av auksjonen og høyeste bud er på 30 000 dollar.

haakon.forde@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!