Lotus har mange spennende og kreative verk på samvittigheten, og vi snakker ikke bare om biler. Denne trippelski-helikopterlignende farkosten er siste påfunn, og den skal faktisk brukes i en Antarktisk ekspedisjon for å skape blest rundt temaet klimaforandringer.

Kjapp doning

Det høres kanskje rart ut at et leketøy som dette skal fronte en slik kampanje, men CIV (Concept Ice Vehicle) - som er navnet på den propelldrevne raringen - går faktisk på E85 og kan prinsippet sies å være snill mot moder jord.

Takket være en tosylindret BMW motorsykkelmotor er toppfarten på hele 135 km/t. Noe vi vil tro er heftig nok på snø og is!

Les også:

Tør du å kjøre motorsykkel i vinter?

CIV ofrer seg for laget, og dens oppgave i den kommende ekspedisjonen blir å speide etter sprekker eller steder der isen ikke er trygg i området foran resten av ekspedisjonsmedlemmene.

Sprekkene plottes inn som koordinater på en GPS og blir sendt tilbake. Det skal forhindrer at noen detter gjennom isen. Enkelt og greit.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!