Parfyme i bil er ikke så eksotisk som det kanskje høres ut som. Seneste da vi her for leden kjørte redaksjonens langtestbil, Citroen C5, fant vi et sett reserveampuller i hanskerommet.

Og når bilprodusentene ferdigstiller biler, har interiøravdelingen jobbet hardt med å skape de riktige duftene. Spesielt gjelder dette de dyrere merkene, hvor duften er nesten like mye signatur som bilens design.

Les også: Full firefelts harryvei

26 sorter i Strömstad

For de av oss som er hensatt til å kjøpe bruktbil - du kan reklamere mye lenger på bruktbilen enn du tror - har vi de siste drøye 40 årene hatt gode muligheter til å skape vår egen duft, vi óg. Vi siterer videofotografen:

"Parfyme på ein papirbit i ein plastpose høyrest ganske simpelt ut. Men både i Sverige og Noreg har grana vorten ein kultgjenstand. Men framgongsmetoden vert vakta, og det var ikkje sjans å filme bakom desse dørene der papirbiten vert produsert."

I dag produseres det 26 forskjellige lukter i Strömstad.

Svenske hyttepriser stuper

Vanilje og skogsduft

Favoritten - og originalen - er logisk nok "skogsfrisk". Men også vanilje har til alle tider vært en populær bilduft.

Foretrekker du nybilduft? Se alle våre biltester

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!