Jaguar E-type er en legende, og er kanskje den meste kjente engelske sportsbilen gjennom tidene - sammen med James Bonds Aston Martin DB5.

Engelskmannen Ray Parrott har en forkjærlighet for Jaguar, og da spesielt E-type. Det skjønner man fort hvis man tar en titt i garasjen hans, hvor det nå står fem eksemplarer av sportsbil-ikonet.

Les også:

Aston Martin One-77

Verdens første elektriske Elise

Historien om den nye Jaguar E-typen - som er blitt til 24 år etter at Jaguar avsluttet produksjonen av modellen - startet egentlig for mange herrens år siden. Da kjøpte en ukjent mann alle E-type-delene Jaguar hadde liggende til overs.

Delelageret var innom et par hender før Parrott fikk nyss om det, og da han etter hvert fikk oversikt over alle lastebilene fulle av nye deler i original forpakning, skjønte han at det faktisk var nok deler til en splitter ny bil.

Det eneste som manglet av store deler, var batteriet og frontruta - og begge deler var visstnok enkelt å få tak i.

Da delene var i hus, startet det nitidige arbeidet med å sette alt sammen til en komplett bil - en jobb Parrott brukte dag og natt i åtte måneder på.

Da han endelig var ferdig, hadde han det som kanskje kan kalles E-type nummer 72.530 - i den nye luksusgarasjen han fikk bygget for å huse denne og de fire andre klassiske Jaguarene han eier.

Nå venter han på å få registrert bilen, før han kan ta seg sin første tur i en splitter ny E-type - en opplevelse som egentlig var reservert filmstjerner og andre rikfolk på 60- og 70-tallet.

Les også:

Alle våre Jaguar-tester

Villkatt på to hjul

Se veteranbilene på London-tur

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!