Har du en splitter ny Mondeo med skiboks, virker ikke radioen lenger, melder en av våre lesere.

Se saken i forumet her!

Leseren vår - som ellers er svært fornøyd med bilen - har Fords store navigasjonsanlegg. Ifølge hans forhandler kan dette være årsaken til problemet, da anlegget visstnok krever en del av antennens kapasitet.

Og Mondeoens frontmonterte piskeantenne må nødvendigvis stikke et stykke inn under skiboksen. Men er det egentlig problemet?

Man skulle tro Ford visste råd.

Men nei. Teknisk ekspert er på høstferie og de har kun registrert en henvendelse så langt, opplyser Ford.

Ikke så rart kanskje, for som vår leser opplyser: Folkene som klargjorde bilen var oppmerksomme på problemstillingen, men ettersom systemet for å melde inn en slik feil ikke fungerte, fikk de ikke meldt inn problemet!

Hos Skiguard da?

Nei, heller ikke der kjenner de til problemstillingen. Og de har tross alt solgt rundt 500 slike bokser til nye Mondeo. Men de er veldig interesserte i å høre løsningen, problemet kan jo dukke opp igjen.

Skiboksen er av glassfiber og skal normalt slippe signalene gjennom. Kanskje det ganske enkelt skyldes at antennen har mistet kontakten i innfestingen når den er bøyd under boksen?

Er det flere av våre lesere som kjenner problemstillingen? Legg gjerne svar i Forum.

Se vår tester av Mondeo og andre Forder her.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!