Det går rykter om at Audi ønsker å ha 40 modeller i sortimentet sitt innen 2015. Nye modeller detter ut av den tyske produsentens lokaler nesten ukentlig. Fra før har vi Q7, så kom Q5, og rykter om Q3. Og nå kanskje - sist og i så fall også minst: Audi Q1.

Interessert i Paris-nyheter? Se video fra messen her.

I disse oppvarmingstider er CO2-utslipp et hett (!) tema, så også på Paris-messen. Alle vil være lavest på utslippsskalaen, og ikke gjør det noe når avgiftene på bilen faller i takt med CO2-utslippet heller.

Store SUV'er har lenge vært populært, men når bensinprisene stiger, faller salget av disse. Q1 kan derfor komme inn som et billigere alternativ til dem som fortsatt vil ha den høye bakkeklaringen en SUV kan tilby.

BMW har en utfordrer til Q1: Les om X1 her.

Q1 kan bygges på Audis kommende A1, med motorer på 125 og 150 hester hentet ut fra overladede versjoner av deres firesylindrede bensinmotor på 1,4 liter. Den kommer selvfølgelig ikke bare med bensinmotor, men drives også fram av en 1,2- og en 1,6-liters dieselmotor på henholdsvis 80 og 119 hestekrefter.

Tester av Audi kan du lese her.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!