Det er en god del mennesker her til lands som har stått frustrerte langs veien fordi de ikke aner hvor jekkepunktene på bilen er eller har mistet originaljekken som passer på jekkfestene.

Nå har et amerikansk firma kommet opp med ideen om å løfte bilen med en luftballong. Den fungerer helt enkelt ved å plassere ballen under bilen, og koble slangen til eksosen. PVC-ballen vil da blåse seg opp, og du trenger ikke lenger bekymre deg om jekkepunkter og håpløse saksejekker.

Du trenger heller ikke tenke på om underlaget er fast, så nå kan du endelig skifte dekk på stranda.

Luftballongen har en diameter på 90 cm i oppblåst tilstand, noe som burde holde til å få skiftet dekk på de aller fleste biler.

Hvor glad PVC-ballongen er i varme sies det ikke noe om, men det kan kanskje være en fordel å ikke plassere den direkte på et glovarmt eksosrør.

I USA er denne typen jekker visstnok blitt brukt av både militæret, ambulanser og politi i flere år, så konseptet fungerer.

Prisen på luftballongen er fra 120 dollar, noe som tilsvarer ca 650 norske kroner.

Mer info: http://www.air-jack.com

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!