I et portrettintervju i den siste utgaven av bilmagasinet auto motor og sport forteller Larssen litt mer om hva som lå bak kanalskiftet. Etter jul er Larssen tilbake med biler i programmet "Broom" i TV 2.

Etter det auto motor og sport erfarer skal dette programmet sendes i prime time - i motsetning til i NRK, der "Autofil" ble skjøvet fra NRK2 til NRK3.

Larssen sier at han ikke er bitter over at NRK la ned programmet han, men at han er forundret over at de puttet et så sterkt merkenavn i skuffen. Det var Larssen, som hele tida har vært frilanser i NRK, som fant på dette navnet etter at hans baptistprestfar ikke syntes det første forslaget, "Autoporno", var særlig godt.

- Jeg forstår at NRK må kutte serier laget av frilansere når de må spare penger, sier han.

Jan Erik Larsen Jan Erik Larssen=

Viser muskler: Autofil-Larssen blir nå Broom-Larssen.

Ikke kritisk

I intervjuet forteller Larssen at han vil leve livet i "feel good"-modus, og det vil gjenspeile seg også i "Broom". Produktkritikk vil det med andre ord fortsatt bli lite av.

- Jeg kunne aldri vært en forbrukerjournalist som fikk uvenner - det ville gitt meg magesår, sier han.

Les Klikk.no/bils kritiske biltester her.

Når temaet dreies inn på kritikken mot at Larssen kjørte "Autofil" som et enmannsshow, med fare for overforbruk av eget ansikt, svarer han slik:

- Jeg er ikke en tilskuer, og ser for eksempel nesten aldri på TV. Jeg må være i fokus.

Til TV 2-satsingen lover han likevel at flere skal komme på skjermen, men at han fortsatt blir frontfigur.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!