På årets Svenskerally hadde undertegnede og et par kompiser med trådløst, mobilt bredbånd fra ICE - som fungerer fint i hele Norden - satt opp i campingvogna. Da var det bare å la strømmen i vogna stå på, så kunne jeg sitte i baksetet i bilen, med laptop på fanget, og surfe i vei.

BMW tilbyr nå en liknende, integrert løsning i nye biler, som en ny utvidelse av ConnectedDrive-systemet. Den integrerte GSM-telefonen i bilen bruker EDGE-teknologi for tilkobling til Internett, noe gir opptil 384 kbps båndbredde. Navigering skjer med iDrive-knotten som allerede brukes til ting som navigasjon, telefon, stereo og annet i BMW, og Internettsidene vises på skjermen midt i dashbordet. Nettsidene sendes via BMWs egne servere, så tunge sider skal kunne prioriteres i systemet og komme kjapt opp i bilen. En zoom-funksjon er også integrert.

Systemet gir deg også mulighet til å for eksempel sitte hjemme i sofaen og finne et reisemål i Google Maps, og overføre dette direkte til bilen. I bilen kan du hente fram dette, og bilens navigasjonssystem hjelper deg videre. Du kan lagre favorittsider, sjekke mailen din og bruke nettbanken, men BMW har heldigvis lagt inn en sperre som krever at bilen står stille når du skal surfe.

TILBAKE TIL HOVEDARTIKKELEN.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!