Mazda begynner å få en ordentlig god tradisjon med flotte konseptbiler som ikke likner på noe annet. Måten de leker med former på, med flytende linjer og en blanding av det myke og det aggressive, er noe vi kan like.

Se oversiket over alle våre biltester her.

Kazamai, som skal presenteres for publikum på bilutstillingen i Moskva den siste uken i august, er en kompakt, todørs crossover - altså en blanding av personbil og SUV.

- Morsom å kjøre, snill mot miljøet

Den er sporty å se på, med friske former og sint snute, og designen skal være inspirert av vind. Firehjulstrekkeren er skodd med 22-tommere, og Mazda sier i pressemeldingen at dersom den skulle blitt bygd, ville den vært morsom å kjøre.

Samtidig er den bygd for å være miljøvennlig; Mazdas langtidsfilosofi er å blande morsomme kjøreegenskaper med svært god miljøvennlighet og sikkerhet. Kazamai er en lettvekter, satt sammen av lette - men sterke - materialer. Og den er tenkt å ha det Mazda kaller neste generasjons dieselmotor og en nyutviklet girkasse som sammen skal bidra til at man har masser av kraft tilgjengelig når dette trengs, samtidig som forbruk og utslipp holdes lavt.

Det ville vært artig om denne kom på veien om ikke så lenge..

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!