Den stasjonsvognen var et viktig tilskudd på familietreet da den kom, men fram til nå har det ikke vært mulig å få bilen med diesel og automatgir.

- Mange har etterspurt diesel og automat på Kia cee'd, og nå har vi den, sier kommunikasjonssjef Carl Fredrik Bø i Kia Bil Norge AS.

I tillegg til firetrinns automatgir, har dieselutgaven partikkelfilter. CO2-utslippet er på 155 g/km, og forbruket ligger like over halvliteren per mil ved blandet kjøring.

Bilen leveres nå i Norge med en 90 hk CRDi-dieselmotor, men i kombinasjon med automatkasse vil Cee'd Sporty Wagon leveres med en kraftigere motor på 115 hester og 255 Nm.

7 års garanti

Som alle Kia cee'd, omfattes også Sporty Wagon diesel automat av Kias 7 års/150 000 km nybilgaranti. Garantien dekker hele bilen i fem år, og i tillegg får du to års ekstra garanti på motor og girkasse.

Pris

Med dieselmotor og automatgir koster bilen 274 900 kroner i EXE-utgave. Den bedre utstyrte utgaven TX - med blant annet soltak, innfellbare speil, helskinn interiør og sotete bakvinduer - koster 289 900 kroner.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!