Kort sagt:

+ Ekstremt brukervennlig

+ Kanon motor

+ Supergod å manøvrere i alle forhold

+ God balanse


- Dyr

Stålkontroll med Trek Powerfly - allsidig terrengsykkel med super balanse, høyt teknisk nivå og veldig god motor. Og høy pris.

Les hele saken

Brukervennlighet: 5

Bosch Performance Line. Har Bosch gått i lære hos Apple? Utrolig intuitivt og enkelt. Kan lades uten å ta ut batteri. Flott sporty sykkel, ikke tung for elsykkel å være. Stort 4,3-tommers display gir god oversikt, og en litt upålitelig rekkeviddeindikator virker selv om du tar displayet av sykkelen. Superenkel i bruk, så godt som selvforklarende også for en som aldri har brukt en elsykkel før.

Motoropplevelse/assistanse: 6

Performance Line har masse dreiemoment og gir et utrolig skyv i bratte bakker og bra akselerasjon. - Som å ha en sterk kjempe som dytter deg i ryggen i alle oppoverbakker, sier Marit. Via display endres graden av hjelp fra motoren sømløst; blir nesten som et ekstra "gir" (Eco, Tour, Sport og Turbo). Powerpack 4000 36V 11A 400Wh holder for de fleste, men med mye bakker og Turbo-nivå opplevdes rekkevidden så kort som 32 km. Mye intern motstand i motor når man skal sykle etter at batteriet er tomt. Tungt å opprettholde fart over 27 kmt når motoren kutter.

Komfort og manøvrering: 6

Oppfører seg som en typisk 29-tommers terrengsykkel, bare med den ekstra vekten. Bedre å håndtere enn HR og Kreidler. Virker lettere. Akselererer godt og har gode bremser. Smidig og lett å kontrollere i trafikken. Fantastisk bra bremser, godt balansert (krankmotor). Satt opp med ganske høyt styre, men man kan enkelt både bytte om på spacere og snu stem for mer foroverlent sittestilling.

Teknisk design: 5

Ingen overraskelser. Pluss for å ha en ordentlig kvalitetsgaffel. Urbant-røft fargevalg, klassisk 29-er design. Batteriet er ikke integrert. Litt mye terrengsykkel til jobbpendling, men pluss for vektbalansevennlig plassering av batteri på rammen.

Bremser og gir: 4

Godt fungerende terrengsykkelkomponenter (SLX-gir og Deore-bremser). Funker kjempebra. Stusser på at bremsene ikke er koblet mot motorkutt. Girene er presise, men legger seg i med et ganske høylytt mekanisk klikk - tøft eller slitsomt? Giret ble etter hvert litt slingrete.

Verdi for pengene: 3

Testens dyreste sykkel. Men vil du absolutt ha terreng-elsykkel, er det kanskje det beste valget likvel.

Spesifikasjoner

Produsent Trekbikes.no
Pris 33 000,00
Vekt (kg)
Motor - plassering, type Bosch Performance Line motor, krankmontert, med Bosch Intuvia Performance styrekonsoll.
Assistansenivåer 4. Turbo, Sport, Tour, Eco.
Dreiemoment og rekkevidde 60 Nm. 160 km i Eco-modus / 80 km blandet.
Batteri Bosch PowerPack 400W på underrør.
Gir Shimano SLX 1x10. 15t Ride + krank med 11-36t kassett.
Bremser Shimano M615 Hydrauliske skivebremser
Ramme (type og størrelser) og gaffel Ramme: Alpha Gold Aluminum 29er-ramme. Str 15.5, 17.5, 19.5 og 21. Gaffel: RockShox Reba 29
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Klargjort for integrerte for- og baklykter, med vaierføring i rammen. AXA-batterilås.
Forhandlere Over hele landet. Se Trekbikes.no for komplett oversikt.
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!