Kort sagt:

+ Lettstyrt

+ Solid og velbalansert

+ Gode bremser og gir


- Rykk og napp ved motorkutt

- Høy pris i forhold til utstyret

En av de lettere syklene i testen, men den er også ganske naken i vår testversjon (uten brett, skjermer). Det rare er at den koster 7000 kroner mer enn Cannondale Kinetto, som har ganske like spesifikasjoner og samme motor. 

Les hele saken

Brukervennlighet: 4

Ganske naken hybridsykkel med Shimano Steps-motor. Bare støtte og bjelle. Fester for skjermer. Fint display som viser riktig gjenstående rekkevidde. Mangler demper. Minus at batteri må ut ved lading. Skjermer anbefales påkostet: - Syklet til jobb i sprutregn, og så ut som jeg hadde rullet meg i søla, sier Marit.

Motoropplevelse/assistanse: 4

Bra energisk skyv fra Shimano Steps-pakka, men det lugger irriterende ved motorkutt rundt 25 km/t. Det kan fikses ved å gå fra High til Normal, men det stritter uansett i mot hvis man sykler flatt og ligger rundt 25 km/t. Omtrent som Bosch Active i de bratteste bakkene, men ikke i nærheten av Yamaha og Bosch Performance.

Komfort og manøvrering: 5

Stålkontroll og lett å manøvrere selv i sterk vind. Krankmotor og batteri i ramma gir en stødig sykkel som er lett å manøvrere. Men spinkle dekk liker fortauskanter og krakellert asfalt dårlig. Sykkelen føles lettere enn mange andre, fordi dempergaffel, bærer og skjermer er vekk. Men det har altså sine ulemper også - det gjør den litt brutal på dårlig vei og brostein. Man sitter godt, og sykkelen er super å manøvrere. Bredere dekk kan tilbyttes. Sitter godt, litt hard, ingen demping. Kanskje i hardeste laget til pendling. Med mindre du liker stiv gaffel og setter på skjermer selv.

Teknisk design: 5

Flott sykkel med design som ødelegges av en diger klump av et batteri. Godt skrudd sammen, ingenting som slarker og bråker. Fin vektplassering og greie løsninger. Savner bare integrert batteri.

Bremser og gir: 5

Shimano Deore tigirs og skivebremser fungerer veldig bra.

Verdi for pengene: 2

Betraktelig dyrere enn Cannondale Kinetto, som er ganske lik i spesifikasjonene. Det er vanskelig å skjønne årsaken.

Spesifikasjoner

Produsent DBS
Pris 24 999,00
Vekt (kg) 19,6
Motor - plassering, type Shimano Steps krankplassert
Assistansenivåer Eco, Normal, Høy
Dreiemoment og rekkevidde 418 Wh, 60/85/120 km (eco/normal/høy)
Batteri 11,6A
Gir Slx 10 S
Bremser Shimano M447 hydr.
Ramme (type og størrelser) og gaffel Alu, herre strS-M-L
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Lås, støtte
Forhandlere Oslo Sykkelverksted, Sykkelsalongen, El sykkeleksperten + mange andre
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!