Björn Wirdheim vant åpningsløpet i F3000:

SVENSKE PÅ VEI MOT F1

Svensken Björn Wirdheim vant åpningsløpet i Formel 3000 og er favoritt til tittelen. Vinner han den, er ikke Formel 1 langt unna.

Sist oppdatert
img

Svensken vant på Imola etter en hard kamp mot

østerrikeren Patrick Friesacher.

Björn Wirdheim er i år storfavoritt i Formel 3000, og i åpningsløpet på Imola vant han da også oppskriftsmessig. 22-åringen fra Växjö er inne i sitt andre år i Formel 3000 (klassen under Formel 1). Tidligere har han kjørt gokart, Formel Ford, Formel Audi og Formel 3 i Tyskland. Men det var først i fjor gjennombruddet kom - i den siste runden på Monza vant han sitt første løp i F3000.

I åpningsløpet forrige helg gikk han i mål like foran Patrick Friesacher, men de to var til gjengjeld langt foran resten av feltet.

- Alt gikk etter planen i helgen, og jeg har følt meg komfortabel med bilen hele tiden. Jeg satset alt i løpet, og det eneste problemet var å passere andre førere med en runde, men heldigvis gikk det bra, sa Björn Wirdheim etter løpet.

imgMot Formel 1

Wirdheims seier har ikke gått upåaktet hen i verken svenske eller utenlandske medier. I øyeblikket er han "den neste store" som er på vei mot Formel 1, kanskje allerede til neste år.

Forrige svenske i Formel 1 var Stefan "Lill Lövis" Johansson, som kjørte for Footwork i 1991. Totalt har Sverige hatt ni Formel 1-førere, med Ronnie Peterson som den største helten. De sju andre er Conny Andersson, Jo Bonnier, Slim Borgudd, Gunnar Nilsson, Torsten Palm, Bertil Roos og Reine Wisell.

imgBjörn Wirdheim kan fort bli nestemann. Av de tidligere vinnerne av F3000 har mange kommet til bilsportens førstedivisjon:

2002: Sébastien Bourdais: Kjører CART i USA.

2001: Justin Wilson: Kjører Formel 1 for Minardi

2000: Bruno Junqueira: Kjører CART i USA.

1999: Nick Heidfeld: Kjører Formel 1 for Sauber

1998: Juan Pablo Montoya: Kjører Formel 1 for Williams

1997: Ricardo Zonta: Kjørte Formel 1 for BAR

Formel 3000-sesongen fortsetter sammen med Formel 1 i Barcelona allerede neste helg. Mesterskapet avsluttes på Monza i Italia den 13. september.

Denne saken ble første gang publisert 23/04 2003, og sist oppdatert 04/05 2017.