Spionbilder: Opel Meriva

Neste generasjon Opel Meriva ble nylig oppdaget på vintertest nord i Finland. Vi har sans for dagens utgave av den kompakte MPV-småbilen, og den kommende arvtageren ser ut til å bli enda mer praktisk.

Selvmord?
En gang, for lenge, lenge siden, var det en grunn til at begrepet "selvmordsdører" ble til. Det er jo tross alt ikke rare glipen som skal til før lufttrykket river døra åpen når man kjører.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Men med moderne tiders mer kravstore og sikkerhetsbevisste kjøpere og myndigheter, har en slik dørløsning mange positive sider - og farene er borte.

Å hengsle bakdørene i bakkant gir muligheten til å fjerne hele B-stolpen, altså den stolpen som binder sammen tak og gulv mellom for- og bakdørene. Det gjør inn- og utstigning til baksetet svært enkelt.

Juksehåndtak
Som vi ser, har Opel gjort seg ekstra flid med å maskere den Merivaen de testet i Finland. Særlig bak. Med jukse-dørhåndtak bak på bakdørene forsøker de å lure spionfotografer og andre til å tro at den har konvensjonelle dører.

For øvrig kan vi berette at neste Meriva får et mer praktisk og påkostet interiør, den skal bli et hakk mer komfortabel, og får også et mer elegant utseende enn dagens modell.

Under panseret får den et knippe gjerrige bensin- og dieselmotorer, og vi håper selvsagt på en oppfølger til den overraskende morsomme Meriva OPC.

Så får vi se om Opel har klart å gjøre grunnstrukturen stiv nok til at det ikke gjør noe at B-stolpen er borte.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!