Leserbilder: BMW 5-Serie

I går oppdaget Oslo-mannen Aksel Olsen en tyskregistrert, kamuflert bil på E6 forbi Alnabru i Oslo, flankert av et par BMW 3-Serier. Bildene fra mobilkameraet snakker et tydelig språk: Neste generasjon BMW 5-Serie er igjen på test her i landet.

- Da de som kjørte 5-Serien oppdaget at jeg tok bilder, ble de tydeligvis ganske så misfornøyde, og viste fingeren til meg, forteller Olsen til Vi Menn Bil. Likevel fikk han dokumentert bilen godt.

Mer avdempet - med hint fra 7-Serie
Den nye 5-Serie skal ikke presenteres før neste år, og sies å få et mer nedtonet designspråk enn dagens modell. Blant annet får den mer konvensjonelle frontlykter og en renere front. Likevel ser vi sterke hint fra 7-Serie her, særlig i området rundt bakluka.

Selv om nye og strengere regler for fotgjengersikkerhet vil påvirke designen av fronten på mange biler framover, holder BMW fast på de doble nyrene. Overhenget foran ser ut til å bli kortere enn på dagens modell.

Bedre innvendig plass
5-Serie får i tillegg lengre akselavstand - den ser ut til å øke med rundt ti centimeter - og bredere sporvidde enn dagens modell. Men totallengden øker minimalt, og bilen blir noe lavere enn før. Dette gir samlet sett mer innvendig plass, og legger også grunnlaget for enda bedre kjøreegenskaper.

Vi vil takke vår årvåkne leser Aksel Olsen for disse spennende bildene.

Mer om neste BMW 5-Serie her

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!