En såkalt crossover er en slags kombinasjon av en SUV og en stasjonsvogn og Renaults første heter altså Koleos. Den er bygget på samme plattform som Nissan X-Trail, og er ganske lik Nissan Rogue.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Forhjulstrekk og firehjulstrekk
Bilen blir levert både med forhjulstrekk og firehjulstrekk. En 2,0 liters diesel på 150 hestekrefter eller en 2,5 liters bensinmotor på 170 hestekrefter er motoralternativene - i tillegg til en sterkere dieselmotor på 175 hestekrefter som er tilgjengelig på bilene med firehjulstrekk.

Firehjulstrekksystemet er for øvrig ikke konstant, men man har forhjulstrekk helt til bakhjulene mister festet, og da kan så mye som 50 prosent av kraften komme fra bakhjulene.

Todelt bakdør
For å understreke at dette ikke bare er en litt kul bybil er Koleos utstyrt med både "hill start assist" for å hjelpe til å bratte bakker og en "hill descent control", så man kommer greit ned igjen.

En todelt bakdør er også et interessant element på nye Koleos, og selv om bilen er fransk skal den bygges i Korea.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!