Bilder: Audi A4 Avant

Den nye Audi A4 i stasjonsvognutgave - eller Avant, som det heter på Audi-språket - kommer hit i mai. Den deler naturligvis det aller meste med sedanen, og det borger for sporty og komfortable kjøreegenskaper i en bil fullstappet av godfølelse.

Hakket større
Utseendet har ikke uventet med seg mange spor fra storesøster A6. Bilen er 4,7 meter lang, eller tolv centimeter lengre enn forrige generasjon av stasjonsvogna. Samtidig er den både mer vridningsstiv og lettere enn den utgående A4 Avant.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Innenfor den skrånende bakluka får du plass til 490 liter bagasje, og legger du ned den 40/60-delte bakseteryggen får du 1430 liter plass. Skiluke er på plass, og du kan selvsagt få servoåpning og -lukking av bakluka mot ekstra penger.

Til sammenligning er en BMW 3-Serie Touring 4,52 meter lang og rommer 460 liter, og en Mercedes-Benz C-Klasse er 4,6 meter lang og rommer 485 liter bagasje.

Fem motoralternativer
Interiøret er slik vi kjenner det fra A4-sedanen: elegant og småsporty, og det er lagt stor vekt på ergonomi og opplevd kvalitet. Sikkerhetsnivået er også det samme.

Når A4 Avant kommer i mai, blir den tilgjengelig med dieselmotorer på 2 l/143 hk, 2 l/170 hk og 3 l/240 hk, og bensinmotorer på 1,8 l/160 hk eller 3,2 l/265 hk. Prisene er foreløpig ikke klare.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!