Bilder: Toyota iQ

På fjorårets bilutstilling i Frankfurt viste Toyota fram den lille konseptbilen iQ. Bilen har mer spenstig design enn vi er vant med fra den kanten, og Toyota sier at utseendet vi ser her er det som skal komme i produksjon mot slutten av året.

3+1 seter
Det aller mest spennende med iQ, er seteløsningen. Bilen er under tre meter lang - altså et sted mellom en Smart og en Toyota Aygo, og like lav og smal som en Yaris - men plassutnyttelsen skal visstnok være ulikt alt annet vi har sett før, og bilen skal romme tre voksne og et barn.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Til vanlig sitter føreren og passasjer nummer en ved siden av hverandre, men passasjersetet kan skyves framover og gir plass til en voksen og et barn i baksetet. Eventuelt kan tre voksne ha det behagelig, og barnesetet brukes som bagasjeplass.

Så lite som mulig
Alt i bilen - både det synlige og det under skallet - er konstruert for å være så lite som mulig, og dermed frigjøres plass til folk. Toyota sier at iQ skal vise oss at små biler verken trenger å være skrapet for utstyr eller mindre sikre enn større biler.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!