Under dette Dodge Viper-liknende skallet er Mercedes-Benz´ neste supersportsbil. I fjor sommer annonserte bilprodusenten at de likevel ikke ville samarbeide med McLaren - som bidro med å lage SLR - om den kommende modellen, men i stedet gjøre jobben selv og i samarbeid med deres egen moroavdeling AMG.

Tradisjonen tro
Bilen kalles foreløpig Gullwing, naturligvis siden den antas å få måkevingedører i samme stil som den legendariske 300SL, som ble bygd mellom 1954 og 1957. Den vil sannsynligvis få navnet SLC når den etter hvert kommer i butikken. Ryktene om at bilen - som blir en direkte konkurrent til Audi R8 - skulle få midtmotor, blir nok tilbakevist med de bildene vi ser her.

For proporsjonene, med svært langt panser og setene omtrent oppå bakakselen, kombinert med våre spionfotografers beretninger om bilens oppførsel på glatta, sier ganske så tydelig at motoren er plassert foran.

Mellom SL og SLR?
Akselavstanden er lang, mye lenger enn på Dodge Viper´en den har lånt noen kamuflasjekarosserideler fra. Og proporsjonene stemmer heller ikke overens med Mercedes-Benz SL. Det går rykter om en sportslig Maybach-coupé og en SLR-etterfølger også, men vi har mest tro på en kompakt sportscoupé plassert mellom SL og SLR.

Hva som befinner seg under det lange panseret, er også uvisst. Men en ting er i hvertfall sikkert: Mercedes-Benz - og da spesielt AMG-avdelingen - har et stort knippe gromme motorer som bare lengter etter å få en ny, sportslig bil rundt seg!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!