Ford Verve ble første gang lansert i Frankfurt, som en todørs hatchback med to dører. Den skal inn og erstatte Fiesta, og det er bombesikkert at bilen kommer.

I Detroit viser de nå en ny versjon av Verve, som gjør den enda mer interessant. Det dreier seg om en firedørs sedan som har store likhetstrekk med nye Mondeo firedørs sedan.

Bilen kommer også til Europa. Det er tydelig at Ford tror at også amerikanerne skal ta til fornuft og kjøpe mindre biler en vakker dag. Da vi stiller spørsmålet direkte, forteller de at de regner med 25 % økning i dette småbilsegmentet innen 2012.

Vi trenger ikke tvile på at Ford mener alvor med småbilsatsingen. Mellom linjene får vi vite at det skal lages tre karosserivarianter av Verve. Dermed lukter det altså en ukjent modell til, så ikke bli forundret om det en dag dukker opp en stasjonsvogn. Det blir i så fall kapittel 3 i sagaen om den interessante småbilen Verve.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!