Bilen som vises her i Detroit er bare en konseptbil, men sikre kilder i Audi forteller at dette ikke bare er en lek: Villdyret skal i produksjon, og R8 kommer endelig til å bli den sportsbilen den ser ut som. Vi som har kjørt eksisterende modell, vet at det er en uhyre kapabel sportsbil. Og med V12 diesel!

V12-maskinen i R8 er ikke den samme som sitter i R10 LeMans bilen, men en helt ny maskin. Her er det blant annet 60-graders vinkel, mot 90 i R10-motoren. Slagvolumet er på hele 6 liter, og effekten oppgis å være svimlende 500 hestekrefter. Dreiemomentet stryker rett over 1000 Nm, og alt i alt er dette nok til å jage bilen opp til 100 km/t på 4,2 sekunder, og toppfarten er så vidt under 300 km/t.

Selv om maskinen er diger og sint, tilfredsstiller den alle kjente utslippskrav fram til 2014; den har selvfølgelig både partikkelfilter og andre "grønne" ting som forhindrer at utøyet slipper ut bak.

Det er ellers verdt å merke seg luftinntaket som går inn i bakkant av taket, og fortsetter ned i to karbonkanaler til motoren bak. Fronten er også en del sintere enn brorens; dette er en bil som legges merke til.

Prisene er selvfølgelig ikke kjent, men Paul Hegna i Harald A. Møller regner ikke det som veldig interessant; de som har råd til å kjøpe en slik bil, er ikke veldig opptatt av priser.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!