På Genève-utstillingen i mars skal Skoda presentere den nye Superb. Forgjengeren var jo en ordentlig rommelig bil med mange gode egenskaper, men den fikk aldri skikkelig fotfeste her i landet.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Større, sikrere og med 4x4
Den nye Superb, som kommer på markedet til høsten, blir enda større enn forgjengeren. Den er enda lengre enn Volkswagen Passat, men litt smalere. Skoda lover at den skal være den mest rommelige bilen i klassen, og den skal også være mer påkostet og bedre utstyrt enn forrige generasjon - selv om den fremdeles skal ha en hyggelig prislapp. Sikkerhetsnivået skal også være svært høyt; blant annet får den ni kollisjonsputer som standard.

Produsenten har tidligere fortalt at bilen får et nytt firehjulstrekksystem, uten at dette spesifiseres nærmere. Under panseret kan du velge mellom tre bensinmotorer og tre dieselmotorer, fra 105 til 260 hk. Og den blir tilgjengelig med Volkswagens nye, sjutrinns DSG-girkasse som skal gi raskere akselerasjon og lavere forbruk enn de manuellgirede modellene.

knut.arne.glesne@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!