Mini vil fortsette å bygge avarter av bilen sin. Den lengre Clubman har jo allerede kommet, en ny cab kommer veldig snart, og for litt siden bekreftet de også at de skal bygge en firehjulsdreven crossoverutgave av bilen. Denne skal etter planen komme i 2010.

Crossman, som den skal hete, blir en litt røffere og mer maskulin Mini enn de andre søsknene. Den får høyere bakkeklaring og barskere styling, og karosseriet blir kanskje enda litt lengre enn Clubmans. Og våre kilder mener at Crossman skal få fire konvensjonelle dører - Clubman har jo kun en "selvmordsdør" på passasjersiden.

Med 4x4 - og med BMW-søster
Som bildene viser, har testbilen firehjulstrekk - noe Vi Menn Bil var med på testing av allerede i forrige generasjon Mini. Og den tekniske basisen blir også grunnlaget for en helt ny BMW-modell; en X3-lillesøster som vil få navnet X1.

Den nye Mini-modellen blir for øvrig den første Minien som skal bygges utenfor Storbritannia; det er bekreftet at Crossman skal bygges hos østerrikske Magna Steyr.

knut.arne.glesne@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!