Bilder: TRC Marangoni Super 500 - Fiat 500

Den italienske dekkprodusenten Marangoni trengte et trekkplaster for sine nye dekk. De tok en Fiat 500, fikk med seg det italienske tuningselskapet TRC Italia, og resultatet er en ordentlig tøff og hel-italiensk utgave av den lille søtsaken.

Turbomatet og kjøreglad
5-0-0, eller super500, som de også kaller bilen, har utgangspunkt i en 500 med 1,4-liters bensinmotor. Denne har fått turboladning og ny motorstyring, og resultatet er 140 hk. Det burde sette fin fart på den lille, kjøreglade bilen.

Den har fått et komplett bremseoppgraderingssett fra italienske Tarox - med tistemplede kalippere som klemmer på 320 millimeter store bremseskiver foran - og et justerbart coilover-understellssett fra KW.

Med forkrommede 7,5 x 17-tommers felger fra Oxigin skodd med Marangonis nyeste høyprestasjonsdekk i 205/40-dimensjon, skal veigrepet være svært godt. Som vi ser, er sideveggene på dekkene dekorert med de italienske fargene.

Tøff
Det mest synlige er stylingsettet, produsert av Carzone. En voldsom og åpen front, kraftige skjermbreddere, markante sideskjørt, en hekkvinge og en dyp støtfanger bak er på plass. Og det digre utblåset fra det nye eksosanlegget i rustfritt stål er plassert midt i støtfangeren.

Resultatet er at den lille, søte bilen ikke lenger kan kalles særlig søt - nå er den sint!

Det skal bli artig å se hvordan Fiats kommende Abarth-utgave av bilen blir.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!