Bilder: Land Rover LRX

Freelander kom på markedet som en konkurrent til Toyota RAV4, Honda CR-V, og de andre små-SUV'ene. Bilen ble aldri den suksessen Land Rover håpet den ville bli, og Land Rover gjorde en kraftig vri da nye Freelander 2 ble designet. Bilen vokste seg større, den ble mer luksuriøs, og dermed også dyrere. Dette var tydelig ikke tilfeldig.

Konseptnavn LRX
I disse dager vises nemlig bilder av en ny og mindre SUV fra Land Rover. Med konseptnavnet LRX har de nå en bil som skal inn å gjøre et nytt forsøk i mini-SUV markedet, mens Freelander skal ta seg av de som ønsker en mellomting mellom LRX og Discovery.

LRX vil riktig nok bare bli 1 cm. kortere, og 2,5 cm lavere enn storebror Freelander, og den skal få samme drivlinje. Man kan dermed spørre seg hvor mye billigere den egentlig blir. En modifisert versjon av LR's "Terrain Response" system skal også være på plass.

Vises i Detroit
Bildene vi foreløpig har fått fatt i er av konseptversjonen til LRX. I Detroit skal derimot produksjonsmodellen allerede være klar, så dette er en bil vi kommer til å få se på markedet allerede i 2008. I første omgang vil den kun bli å få med de ordinære maskinene, men en Stop-Start funksjon vil være på plass fra start. Det sies videre at bilen vil komme med hybridløsning på et senere tidspunkt, noe som er estimert til høsten 2008. Designmessig kan vi på mange måter si at RX er en sportsversjon, på samme måte som Range Rover Sport fungerer i forhold til den ordinære Range Rover. LRX er den første Land Rover'en som kommer ut av hodet på den nye designeren Gerry McGovern. Vi kommer tilbake med bilder av "the real thing", når disse er tatt.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!