Sammenliknet med 908 HDi, er Bipper mye mer rommelig, praktisk og sannsynligvis også mer komfortabel.

Lakken og dekoren minner om Peugeots langdistanseracerbil. Begge har dieselmotor.

Citroën, Fiat og Peugeot har samarbeidet om deres nye, kompakte varefraktere. Den er bygd på samme plattform som Fiat Grande Punto, og samarbeidet skal ha gitt store besparelser i utviklingsbudsjettet for de tre. Forleden kunne vi vise Citroëns utgave, Nemo, i en søt drakt som hinter sterkt til den herlige Disney-animasjonsfilmen der klovnefisken Nemo har en av hovedrollene.

Inspirert av Le Mans-racer
Vi har også vist Peugeots utgave, Bipper, i en personbilutgave som kommer etter hvert . Og nå presenterer Peugeot varebilen i en litt staselig konseptutgave. Bipper Beep-Beep Concept er sterkt inspirert av den franske produsentens Le Mans-racer 908 HDi, selv om sammenlikningen mellom den heftige dieselraceren og en liten varebil vel er litt søkt.

En tiendedels racerbil
Beep-Beep har fått dekor i samme stil som raceren, 18-tommers felger med 225/45-dekk, og større bremser enn standardbilen. Dessuten er styreprogrammet for den halvautomatiske girkassen endret, for å ta hensyn til de store hjulene den må dra rundt på.

For effekten i konseptbilen er nemlig også et godt stykke unna dieselraceren: HDi-motoren er på 1,4 liter og gir 70 hk, altså har den en tiendedel av effekten i Le Mans-bilens V12-maskin...

Men så kan jo Bipper ta med 2,5 kubikkmeter last, da.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!